Zondag 6 juni 2010

De Dag van de Open Kerken op zondag 6 juni 2010 is een feestdag voor alle religieuze gebouwen in België.

Ook dit jaar  vormde de Dag van de Open Kerken een sterk punt in het parochieleven en in  de  actie voor de openstelling van ons kerkelijk erfgoed. Meer dan  driehonderd gebouwen, leden en niet-leden van de Stichting, openden hun  deuren op deze zondag 6 juni. Zowat 130 deelnemers organiseerden een  bijzonder feestelijk of gezellig evenement: concert, geleid bezoek,  tentoonstelling, toeristisch circuit, receptie De minder goede  weersomstandigheden hebben een aantal bezoekers ontmoedigd, maar dat kon  het enthousiasme van de organisatoren niet temperen. Enkelen stellen  daarom voor om er volgend jaar een volledig weekend van te maken: de Dagen  van de Open Kerken zullen dan plaats vinden op 4 en 5 juni  2011.

Belgium 06.06.2010.pdf
Brussels_06.06.2010.pdf