Toeristische zoektocht : kerkelijk erfgoed in de Zennevallei

De culturele, toeristische zoektocht «Religieus erfgoed in de Zennevallei» was een ontegensprekelijk succes: niets dan lof en complimenten voor de organisatie. De zoektocht verliep zonder slag of stoot voor de talrijke bestuurders en fietsers.
Het vertrek in Zinnik vond nog plaats onder een bewolkte hemel, maar vanaf de namiddag konden zowel de deelnemers per auto als per fiets genieten van een warm herfstzonnetje: het zonlicht stroomde binnen in de prachtige, Romaanse kerk van Horrues. De deelnemers van de zoektocht hielden graag halt voor de gepassioneerde verhalen van gidsen in Zinnik, Horrues, Steenkerke en Hoves in het kader van de 22e Open Monumentendagen in Wallonië. Na een verkwikkende stop bij de boerderij van Warelles ging het verder richting Petit-Enghien, Hoves, Labliau en Marcq om de zoektocht uiteindelijk te beëindigen in Enghien. Onze gemotiveerde zoekers trokken door deze mooie streek in de provincie Henegouwen. Ze ontdekten er het religieuze gebouwenpatrimonium en raakten geïntrigeerd door de lokale legenden. De schoonheid van deze kerken en hun afwisselend en soms onverwacht interieur, heeft niemand onberoerd gelaten.
De sfeer in “Ecuries du château d’Enghien” was zeer hartelijk en 35 deelnemers werden gelukkig gemaakt door één van de prijzen, die vooral bestonden uit streekproducten geschonken door de gemeenten of lokale producenten.

Routebeschrijving Religieus erfgoed
Kaart