GPS-routes

Dinantse maasvallei 90 km.
Op verkenning naar het religieus erfgoed aan de Dinantse Maas

De liefhebber van natuur en van religieus erfgoed vindt hier een geschikt circuit, in het hart van de provincie Namen. Het parcours begint in de kronkelende vallei van de Molignée, loopt verder langs de Dinantse Maas, langs de rivier of over de flanken. Het eindigt in het gebied Tussen Samber en Maas.

Er zijn negen kerken te bezoeken, steeds open en gastvrij, van verschillende slag en stijl: een beroemde abdij, nog in volle activiteit zoals Maredsous of Maredret, twee kerken (Celles en Dinant) die deel uitmaken van de topstukken van het Waalse erfgoed, een bijzondere romaanse abdijkerk (Hastière), bouwwerken in gotische stijl, neo-gotische of klassieke, een bedevaartsoord (Foy-Notre-Dame), tot en met de charmantste dorpskerken... Zo is er iets naar ieders smaak.