Toeristische zoektocht : de hellingen van Chaudfontaine

Op zondag 25 september, een stralende nazomerdag, ging deze “Zoektocht op de Hellingen van Chaudfontaine” van start.

Het circuit van 35 km werd uitgedacht met de hulp van de toeristische dienst van Chaudfontaine. De route leidde bezoekers door idyllische dorpjes op de oevers van de Vesder met een prachtig patrimonium en eeuwenoude tradities.

Iedereen vertrok aan de imposante basiliek van Notre-Dame de Chèvremont en het schitterende kapelletje lager op de heuvel, tevens gewijd aan deze patroonheilige van de sporters. Het parcours liep verder richting de moderne Onze-Lieve-Vrouwkerk van Vaux-sous-Chèvremont. Over een adembenemende heuvelweg ging het dan richting de romaanse Sainte-Catherinekerk gelegen aan het fraaie dorpsplein van Forêt. Na een tussenstop bij de Saint-Laurentkerk van Prayon werden de deelnemers verwacht in de abdij van Notre-Dame de Brialmont om vervolgens hun weg verder te zetten naar de Sint-Jan-Evangelistkerk van Beaufays. De laatste halte van dit parcours was de Saint-François Xavierkerk in Chaudfontaine.

Het wondermooie erfgoed en de prachtige landschappen hebben vele van onze deelnemers warm gemaakt voor de streek rond Chaudfontaine. Het enthousiasme voor de regio vertaalde zich alleszins naar een hoog aantal foutloze vragenlijsten.

Aan het einde dag kregen de hongerige “pelgrims” een lokale fricassee geserveerd door La Compagnie des Chevaliers de la Fricassée, de oudste folkloristische-gastronomische broederschap van de provincie Luik. Maar niet alleen een heerlijke maaltijd zorgde voor vele tevreden gezichten. Dankzij de gemeentelijke dienst voor toerisme gingen veel deelnemers nog met een mooie prijs naar huis.

Roadbook en vragenlijst