Dag van de Open Kerken 2012

Ondanks het slechte weer hebben meer dan 40.000 bezoekers deelgenomen aan de Dag van de Open Kerken op zondag 3 juni. Meer dan 500 gebedshuizen openden hun deuren en organiseerden een evenement. Ook onze plattelandskerkjes konden op heel wat belangstelling rekenen. Dat onze Inspiratiegids niet onbenut gebleven is, bewijzen enkele opmerkelijke evenementen zoals het torenspektakel in Roeselare, de bloemententoonstelling in Chaussée Notre-Dame en enkele originele zoektochten voor kinderen.

De Dag van de Open Kerken vindt elk jaar plaats op de eerste zondag van juni. Het zet ons prachtig religieus patrimonium in de kijker aan het begin van het toeristisch seizoen. 260 open en gastvrije kerken zetten nog heel de zomer lang hun deuren open voor het grote publiek.

De volgende Dag van de Open Kerken gaat door op zondag 2 juni 2013.

Programma Dag van de Open Kerken 2012