Open Kerkendagen 2013

De zesde editie van de Dagen van de Open Kerken vond plaats op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2013 met als thema 'Erfgoed in kleur'. 500 gebedshuizen openden hun deuren en op meer dan 300 plaatsen werden bezoekers ontvangen met een feestelijke activiteit: een rondleiding, een fiets- of zoektocht, een concert… Niet alleen onze vertrouwde, katholieke kerken konden bezocht worden, maar ook protestantse, anglicaanse en orthodoxe kerken verwelkomden bezoekers.

De Open Kerkendagen bewijzen dat ons religieus patrimonium nog steeds op belangstelling kan rekenen. Vandaag zijn kerken jammer genoeg steeds vaker gesloten. Zo'n 65 000 mensen grepen dan ook schoon hun kans om tijdens de Open Kerkendagen ons religieus erfgoed van dichtbij te bewonderen. 270 'open en gastvrije kerken' blijven ook toegankelijk tijdens de rest van de zomer.

Bekijk hier enkele sfeerfoto's

Programma Open Kerkendagen 2013

FOTOWEDSTRIJD
In de zomer van 2013 organiseert de Stichting Open Kerken een fotowedstrijd onder hetzelfde thema "Erfgoed in kleur." Aan jullie dus om de schitterende kleuren van ons religieus patrimonium op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo dus: liefhebbers van de fotografie en van erfgoed, laat ons dromen en maak kans op één van de vele prijzen.
De wedstrijdvoorwaarden zijn vanaf maart 2013 terug te vinden op onze website.