Erfgoedroutes Haspengouw  (Limburg)

We bevinden ons in de regio van Alden Biesen, de machtige landcommanderij van de Duitse Orde. Stichting Open Kerken biedt je vier routes aan die helemaal in het teken staan van religieus erfgoed. Ze brengen je langs de meest pittoreske kapelletjes en vertellen je de strafste verhalen. De drie fietslussen kan je naar hartenlust combineren tot een groter traject. De autoroute is ideaal bij slecht weer of voor minder sportieve bezoekers.
De fietsroutes werden geactualiseerd en heruitgegeven. De brochures zijn beschikbaar bij de toeristische diensten van Hoeselt en Bilzen voor 2 euro.

Je kan de geactualiseerde route hier downloaden.

Fietsroute. Heersers en Heiligen (22,3 km)
Deze route leid je langs de machtige landcommanderij van Alden Biesen en de abdij van Munsterbilzen. Ontdek welke sporen hun invloedrijke gezaghebbers achterlieten in het landschap. Bekijk de route op Route You.

Fietsroute. Heilige huisjes: mythes en legenden (27 km)
Je keert honderden jaren terug in de tijd en maakt kennis met de wonderbaarlijke verhalen van enkele .populaire heiligen zoals Bertilia,
die kinderen beschermde tegen ziektes allerlei en Sint-Rochus,
eeuwenlang aanroepen tegen de pest. Bekijk de route op Route You.

Fietsroute. Kluizenaars, heren en heiligen (23,4 km)
Dit parcours toont aan dat religieus erfgoed niet saai hoeft te zijn: pittige verhalen en legendes, een prachtig verscholen kluizenaarswoning en enkele fraaie historische kerken en kastelen. Bekijk de route op Route You.

Autoroute. In de voetsporen van mijnheer pastoor. Religieus erfgoed rond Alden Biesen (48 km)
Minder sportief aangelegd ? Of regent het pijpen stelen ? We hebben de meest interessante bezienswaardigheden verbonden met een traject aangepast aan de wagen. Bekijke de route op Route You.