Erfgoedroute Dendermonde

We bevinden ons in het verrassende Oost-Vlaamse Scheldeland. Vanuit Dendermonde vertrekt er een fietsroute ontwikkeld door de Stichting Open Kerken. Ze neemt je mee langs kerken en kapellen door middel van een verrassend verhaal uit de religieuze geschiedenis.

Religieus Erfgoed rondom Dendermonde-Buggenhout.
Fietsroute ‘Heerlijke kerken en kapellen’ (34,5km)

Met deze fietsroute zoomen we in op de invloed van de wereldlijke heren bij het ontstaan van kerken en kapellen en op hun rol als beschermheren van verschillende religieuze instellingen. Dit is dan ook het land van de machtige middeleeuwse heren van Dendermonde ! Wat is er nog ‘heerlijk’ in de regio Dendermonde-Buggenhout? De abdijbieren! In Dendermonde kan je genieten van het blonde Dendermonds Abdijbier. Buggenhout is de thuishaven van de bekende Tripel Karmeliet.
Bekijk hier de route via Route You

De heruitgegeven brochure is gratis beschikbar bij de Dienst Toerisme Buggenhout en Dendermonde. Je kan de herwerkte brochure hier downloaden.