Erfgoedroute rondom Temse-Hamme

We bevinden ons in het Oost-Vlaamse Schelde- en Waasland. Vanuit Temse vertrekt er een fietsroute ontwikkeld door de Stichting Open Kerken. Ze neemt je mee langs kerken en kapellen door middel van een verrassend verhaal uit de religieuze geschiedenis.

Fietsroute ‘HEILIG HARNAS’ (34 km)

Welkom in het land van de broeken, de slikken en de schorren waar de rivieren de Durme en de Schelde even vaak een vloek als een zegen zijn gebleken. Overstromingen waren schering en inslag. De Kerk en de abdijen traden vaak op als beschermers. Door de inpoldering van het land met de aanleg van dijken maar ook als mentale steun en troost wat blijkt uit de verering van de waterheilige Amelberga en de talrijke kapellen. Het is ook de regio van de zaligverklaarde Priester Poppe die opkwam voor de armen en jongeren.

Bekijk de route via Route You.

De fietsbrochure werd geactualiseerd is wordt voor 2 euro verkocht in het Toeristisch Infokantoor van Temse. Je kan de herwerkte brochure hier downloaden.