Erfgoedroute rondom Wetteren

We bevinden ons in het Oost-Vlaamse Scheldeland, een regio getekend door de Schelde. Vanuit Wetteren vertrekt er een fietsroute ontwikkeld door de Stichting Open Kerken. Ze neemt je mee langs kerken en kapellen door middel van een verrassend verhaal uit de religieuze geschiedenis.

Fietsroute ‘MYSTERIEUS RELIGIEUS’ (48,5 km)

De fietsroute leidt je door een regio die doorspekt is met mysterie ! In Wetteren kom je mogelijks te weten wie het paneel van de Rechtvaardige Rechters stal. Of vinden we het terug in de Bareldonkkapel ? Verder wordt je vergast op verhalen over heksenprocessen, lokale mysteries en legendes. Geniet tussendoor van de streekproducten zoals het Lam Gods bier of het Toverhekske.

Bekijk de route via Route You.

De fietsbrochure werd geactualiseerd en wordt te koop aangeboden voor 2 euro in Dienst Toerisme van Wetteren en Laarne.
Je kan de herwerkte brochure hier downloaden.