De Middeleeuwen in de regio Haute Senne

De kerken uit de regio van Soignies en Eghien, producten van vele eeuwen arbeid en investeringen, zijn eeuwenoude getuigen van de lokale geschiedenis. En dan vooral van de middeleeuwen, wanneer België nog bestond uit ontelbare graafschappen, hertogdommen en zelfs een prinsbisdom. Wanneer de heren hun moed en kracht maten met het zwaard en de lans. Wanneer de Kerk centraal stond in het dagelijkse leven van de gelovigen.

Een personage ‘zonder naam en leeftijd’ wil er meer over weten en neemt je mee naar het graafschap Henegouwen om er de historische en legendarische figuren uit de regio te ontmoeten.
De brochure “Le Moyen Age dans la région de la Haute Senne” is gratis beschikbaar bij de toeristische infokantoren van Soignies, Enghien en Braine-le-Comte evenals bij de Open Kerken die de route aandoet.

Je kan de PDF-versie van de brochure hier downloaden :
“Le Moyen Age dans la région de la Haute Senne”

Route 1
> Bekijk de interactieve kaart