De Verviers gebied ten tijde van de industriële revolutie

Kort na de Franse revolutie kondigde een andere ingrijpende verandering zich aan: de industriële revolutie. In de loop van 100 jaar veranderde zij ingrijpend het uiterlijk van de stad van Verviers en de omliggende dorpen Pepinster, Wegnez en zelfs Dison. Gedurende jaren zal het land van Vesdre leven op het helse ritme van de kuis-, weef- en spinmachines.
De grandioze hotels, de grote boulevards, het theater en zelfs de kerken getuigen van deze “gouden eeuw”. Vertrek op ontdekkingstocht doorheen deze periode via onze erfgoedroutes.

Enkele kilometers ten noorden van de geïndustrialiseerde landschappen wist men het oude leven te bewaren. Hoewel de wolindustrie er geïntroduceerd werd, bleef de landbouw belangrijk en behield men het typische landschap van bosjes en weideland.

De brochure “La région verviétoise à l'heure de la révolution industrielle” is gratis beschikbaar bij de toeristische infokantoren van Verviers en Herve evenals bij de Open Kerken die de route aandoet.

Je kan de PDF-versie van de brochure hier downloaden :
“La région verviétoise à l'heure de la révolution industrielle”

Wandelroute> Bekijk de interactieve kaart

Le centre-ville de Verviers et ses églises. Afstand : 4.9 km