Op ontdekkingstocht doorheen het religieus erfgoed van Doornik

Zoektocht-wandeltocht

Doornik is één van de oudste steden van België. Zij was een belangrijk historisch, economisch, religieus en cultureel centrum in het graafschap Vlaanderen en het Franse rijk tijdens de Middeleeuwen. Getuigen van deze wereldlijke en geestelijke macht zijn het belfort, de oudste van België, en de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal, beiden erkent door UNESCO als werelderfgoed.
De imposante kathedraal in romaanse en gotische stijl wordt geroemd voor zijn 5 torens en de waardevolle kerkschatten.
Doornik wordt ook wel de stad van de vijf torens en 400 klokken genoemd. De 400 klokken verwijzen naar de talrijke kerken en kapellen die de kathedraal omringen.

Met deze zoektocht van ongeveer 2,6 km ontdekt u alle pareltjes die de kerken van Doornik te bieden hebben op vlak van roerend en onroerend erfgoed.
De zoektocht op opgesteld als een quiz met meerkeuzevragen. Indien je goed antwoordt op alle vragen en de antwoorden invult in de eindtabel dan kom je de naam van één van de eerste bisschoppen van Doornik te weten.
Veel plezier.

Download hier de zoektocht (FR)
Voir la carte interactive