Vorming : Ga digitaal met je (erfgoed)verhaal

De voorjaarsvorming van de reeks 'Erfgoed in de praktijk'* stond helemaal in het teken van de digitale wereld.

De digitale mogelijkheden zijn onbeperkt maar hoe kan je al deze hi-tech nu toepassen in de erfgoedwereld. Onze spreker Johan Vencken noemt zich een hedendaagse troubadour en heeft heel wat ervaring in de digitale ontsluiting van erfgoedverhalen.

Hij schreef eveneens een artikel voor Bladwijzer waarin hij de hoogtepunten van zijn lezing herhaalt :

Erfgoed in de praktijk

Deze vorming is een organisatie van Erfgoed in de praktijk, het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag en Open Kerkenweekend) organiseren deze vijf partners nu al een paar jaar laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten n.a.v. die erfgoedevenementen.