Open Kerkendagen :
"Klanken & Stilte"

De 9de editie van de Open Kerkendagen was een succes. In bijna 600 gebedshuizen in België en het Groothertogdom Luxemburg zijn dynamische vrijwilligers creatief omgesprongen met het thema “Klanken & Stilte”: orgelconcerten afgewisseld met stilte of poëzie, beiaardconcerten, koor en gregoriaanse gezangen, uitleg rond klokken en orgels, tentoonstelling, stiltewandelingen, yoga- en meditatiesessies, klankschaal- en handbelconcerten…

In naam van de 90.000 bezoekers willen wij hen van harte bedanken !

Enkele hoogtepunten : In Waha werd de compositie « 4’33 » van John Cage gebracht, in Herstappe kon je op theatrale wijze de verschillende kerkgeluiden ontdekken, in Bois-du-Luc werden kinderen verhalen toegefluisterd vanuit de biechtstoel, vertoning van een stomme film in De Haan en Chaussée-Notre-Dame, in Wihéries was er een spektakel rond het geluid van de stenen, in Deurle kon je dan weer terecht voor stiltebezoeken aan het kerkhof en zoveel meer….

Fotoalbum van de Open Kerkendagen 2016.

Resultaten van de evaluatie.

U kan het programma hier downloaden :
Programma Open Kerkendagen 2016.

De 10de verjaardag editie van de Open Kerkendagen gaat door op 3 & 4 juni 2017. Met het thema ‘Zet de stenen in beweging’ willen we er een bruisend feest van maken.