Vorming : Hoe organiseer je sociale en toegankelijke erfgoedactiviteiten?

Hoe kan je als lokale erfgoedorganisatie of als beheerder van een monument of kerk toegankelijke erfgoedactiviteiten organiseren? Wat kan jij doen als lokale erfgoedorganisatie voor mensen in kwetsbare posities? Met welke organisaties kan je daarvoor samenwerken?

Tijdens de praktische vorming ‘Hoe organiseer ik sociale en toegankelijke erfgoedactiviteiten?’  maakten de deelnemers kennis met organisaties waar armen het woord nemen. Samen met hen zochten ze een antwoord op bovenstaande vragen. De vele tips die uit de vorming naar voren kwamen zijn vervat in het volgend artikel in Bladwijzer van Heemkunde Vlaanderen.

Deze vorming is een organisatie van Erfgoed in de praktijk, het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken, Familiekunde Vlaanderen en het Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag en Open Kerkenweekend) organiseren deze vijf partners nu al een paar jaar laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten n.a.v. die erfgoedevenementen.