Open Kerkendagen :
3 en 4 juni 2017

ZET DE STENEN IN BEWEGING

De tiende editie van de Open Kerkendagen zit erop. Het was een zonovergoten weekend vol fijne evenementen en interessante ontmoetingen in bijna 600 gebedshuizen in Belgie, Luxemburg en Oost-Frankrijk. Een recordaantal! Enorm bedankt aan de honderden vrijwilligers om hun schouders te zetten onder deze editie!

Binnenkort vindt u op deze pagina een fotoverslag en de evaluatie terug.

Met het thema “Zet de stenen in beweging” willen we tonen hoe dynamisch het kerkenlandschap anno 2017 is. Honderden vrijwilligers zetten zich in om u een interessant en verrassend programma voor te schotelen dat u hiervan zal overtuigen. Van dansvoorstellingen, concerten, spektakels, geleide bezoeken en torenbeklimmingen in monumentale kunstkerken tot ingetogen sfeermomenten en yogasessies in bezinningskerken. Ook de kinderen zijn welkom tijdens de zoektochten en spelletjes die in enkele gebedshuizen georganiseerd worden. Vele parochiekerken grijpen dan weer de gelegenheid aan om hun bewoners de vergeten geschiedenis van hun parochie te verhalen of om hen te vragen hoe zij de toekomst van hun parochiekerk zien. En als kers op de taart zijn zo goed als alle evenementen gratis.

De Open Kerkendagen wordt georganiseerd door Open Kerken vzw. Zij staan beheerders van gebedshuizen bij in hun opdracht om de deuren te openen voor het brede publiek door vormingen te organiseren, onthaalmateriaal te ontwikkelen en advies te verlenen. 350 gebedshuizen in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk maken deel uit van het netwerk en bieden u doorheen het jaar een warm en gastvrij onthaal.

U kan het programma hier downloaden:
Programma Open Kerkendagen 2017