Fotowedstrijd 2018 "Bijzonder kerkelijk Erfgoed"

 
 
Hoe vaak is het u niet opgevallen, in een hoekje van een of andere kerk dat er daar een mysterieus symbool hing en dat u zich afvroeg wat het mocht betekenen, of een intrigerende versiering, een grijnzend gelaat ?
Het ongewone is binnengedrongen, door de eeuwen heen, in vele religieuze gebouwen. De vragen die deze structuren, tradities en onverwachte versierselen in ons oproepen, zijn vaak moeilijk te interpreteren en leiden ons ook naar boeiende opzoekingen, mystieke, esotherische of fantastische exploraties.

Amateurs of beroepsfotografen, wij stellen u voor op zoek te gaan naar zulke mysterieuze overblijfselen, als een held in een roman. Het geheim vatten, via de lens van uw fotoapparaat, in het discrete licht met haar geheime schaduwen. Vergeet niet nauwkeurig de plaats van uw vondst te noteren en wat er u bijzonder is opgevallen.
 
Als u ons tussen 1 juni en 15 september 2018 (d.w.z. tussen de Open Kerkendagen en de Erfgoeddagen in Wallonië) maximaal drie foto's over het thema "Bijzonder kerkelijk erfgoed", genomen in religieuze gebouwen in Wallonië, bent u misschien net geselecteerd onder de winnaars van deze internationale wedstrijd. Uw werk ziet u dan binnenkort deelnemen aan onze reizende tentoonstelling (2018-2021).

Onze jury, bestaande uit professionele fotografen en religieuze erfgoedspecialisten, heeft zojuist 40 winnende foto's geselecteerd, die elk een prijs zullen ontvangen, gaande van een gratis verblijf in een toeristische site in Wallonië tot verschillende instrumenten om het erfgoed te ontdekken (zie prijslijst).

Hier vindt u het reglement van de wedstrijd.

De tentoonstelling van de winnende foto's en de proclamatie van de winnende fotografen vindt eind november plaats in de collegiale kerk Saint-Vincent te Soignies.
 
Een vraag ? Aarzel niet om contact te nemen met G. de Pierpont  - g.depierpont@eglisesouvertes.be  + 32 478 48 73 93

Dit is een projekt in het raam van het Waals Plan van Landelijke Ontwikkeling van het Waals Gewest, met de medewerking van de Europese Unie.
Share on Facebook