Open Kerkendagen
zaterdag 1 & zondag 2 juni 2019
"Emoties"

Tijdens het eerste weekend van juni zetten Open Kerken jaarlijks ons religieus erfgoed in de kijker.

Voor deze 12e uitgave, stellen wij U voor om "Emoties" te ervaren.

Vermits religieuze gebouwen met een kaleidoscoop vergeleken kunnen worden, die schitteren van duizend kleurrijke vormen, zijn zij gegrift in de mysteries van het onzichtbare, gekneed door de luister of de nederigheid van generaties, trillend van intense muzikale emoties.
Het is niet mogelijk gevoelloos te blijven voor al de verhalen die zij ons toefluisteren.
Wordt onze aandoening niet aangesproken door de lange stoet van hun beelden? En worden we niet gestreeld door de zachte gepolijste reliefs...
Laat U beroeren tot in uw diepste "zijn".

U kan het programma 2019 hier downloaden

Ter attentie van de gebedshuizen verantwoordelijken:

Alle gebouwen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Kerkendagen (gratis voor leden van het Open Kerken netwerk. Voor niet-leden, lidmaatschapsgeld van 60 euro).

Aanmelden voor het evenement (promotie via internet): http://journeeseglisesouvertes.be/index.asp?lgid=3

Download hier:
- Inspiratiegids Open Kerkendagen (veel praktische tips)
- nuttige referenties voor de editie 2019
- Open Kerkendagen 2019 in het kort