Nieuws 2018 • 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012 


Studiedag | Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed 28/03/2018 +

24/04/2018 tot 26/04/2018
Studiedag | Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed
Locatie : Gent & Hasselt


Het religieus erfgoed in Vlaanderen is rijk en divers, maar tegelijk ook kwetsbaar. De zorg ervoor is een complexe opdracht en zet beheerders en eigenaars onder druk. De grote aandacht voor religieus erfgoed biedt echter ook kansen. Door erfgoedgemeenschappen te ondersteunen en nieuwe doelgroepen aan te spreken, kunnen we de zorg voor erfgoed stimuleren. Daarom focussen we ons dit jaar op het thema participatie.

We laten zorgdragers zelf aan het woord. Ze delen hun praktijkervaring en vertellen wat een brede deelname aan de zorg en de beleving van religieus erfgoed voor hen betekent. Ook de theoretische onderbouw komt aan bod. Wat betekent participatie? Welke methodieken bestaan er? Wie gaat er in Vlaanderen mee aan slag? Tijdens ‘Zorgen voor morgen?’ kom je hierover alles te weten van dé specialisten en krijg je van het CRKC het laatste nieuws en de meest recente cijfers over het religieus erfgoed in Vlaanderen.

Op dinsdag 24 april 2018 gaat Zorgen voor morgen? door in de Clemenspoort in Gent, op donderdag 26 april 2018 vind je ons in de Oude Gevangenis in Hasselt.

Programma & inschrijven : http://crkc.be/studiedag-zorgen-voor-morgen-aan-de-slag-met-religieus-erfgoed

Erfgoeddag 'Kiezen' 19/03/2018 +

In 2018 vindt Erfgoeddag plaats op zondag 22 april met als thema 'Kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. Hoe bepalen erfgoedinstellingen wat wordt bijhouden? Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk? Het thema biedt ook de kans om het cultureel erfgoed over verkiezingen te tonen. Hoe werden lokale verkiezingen vroeger geregeld? Organiseer op Erfgoeddag een erfgoedverkiezing en laat het publiek hun favoriete erfgoed kiezen.

Ontdek wat er in jouw buurt te doen is : https://faro.be/erfgoeddag